Haal De Zomer In Huis Met Herfstbloemen

Herfstbloemen brengen het gevoel van de zomer in huis

Herfstbloemen hebben veel te bieden. Ze zijn dan ook een must voor wie in huis graag sfeer en kleur ziet in het najaar. Niets is mooier en geeft meer sfeer dan regelmatig een verse bos bloemen in de tinten van de herfst als de nachten weer langer worden en de dagen korter. Breng de herinnering aan de zomer in huis met deze prachtige herfstboeketten en geniet van de kleurenrijkdom van de bloemen van de herfst.

Credit hoofdafbeelding: Unsplash / Ava Sol

Herfstbloemen: glans in de laagstaande zon

Als we de bloemen per seizoen nader beschouwen zijn de bloemen die in de herfst bloeien vaak duidelijk als zodanig herkenbaar. De kleuren van de herfstbloeiers zijn warm maar niet meer zo fel als de bloemen in de zomer, ze glanzen in de laagstaande zon en ze harmoniëren met de verkleurende bladeren aan bomen en struiken.

De hortensia bloeit in de zomer roze, wit en blauw en in de vroege herfst doet de bloem het mooi in een romantisch herstboeket. De hortensia kan ook als droogbloem nog lange tijd mee. De kleuren vervagen langzaam maar de prachtige structuur van de bloem zorgt voor een blijvende charme.

Herstbloemen Brengen De Zomer In Huis
Credit: Unsplash / Nicole Wilcox

Herfstbloemen brengen warmte in huis

Wordt het buiten alweer wat kouder? Met de warme tinten van de herfstchrysanten breng je een behaaglijke sfeer in huis. Deze bloemen zijn echt de klassiekers onder de herfstbloemen maar tegenwoordig zijn er veel meer varianten dan vroeger. Kies uit de vele soorten en combineer naar hartelust met andere bloemen.

Exotica voor wie de zon nog niet kan missen

Eens zin in iets anders? Denk dan eens aan een tropische bloem voor de herfst, zoals de bouvardia die groeit als kleine boeketten en heerlijk geurt of kies voor het bolgewas crocosmia. Deze oranje-rode Zuid-afrikaan met zwaardvormige bloemen zorgt voor instant warme sferen. Een boeket uit een exotisch land brengt een bijzondere en energieke sfeer in huis en zorgt dat de zon nog even wat langer blijft schijnen binnen. Bekijk hier al onze vrolijke plukboeketten.

Haal De Zomer In Huis Met Herfstbloemen
Credit: Unsplash / Jacqueline o Gara

Structuur en karakter met eikenblad

Elk herfstboeket krijgt karakter door het toevoegen van wat eikenblad tussen de bloemen. Het geeft structuur aan het boeket en een duidelijk najaarsgevoel. Dit blad geeft bij uitstek het nostalgische herfstgevoel dat je terugbrengt naar de tijd van eikels- en kastanjes zoeken in het bos. Al onze herfstboeketten, shop je hier.

Vergelijkbare berichten