Bloementrends 2021 Roze Pioenrozen

Dit zijn de 5 belangrijkste bloementrends van 2021

Bloemen hebben een positief effect op ons welzijn. Het ontvangen van bloemen zorgt natuurlijk voor een dankbaar gevoel, maar ook de aanwezigheid van een mooi boeket in een ruimte zorgt voor positieve gedachten. Nu de coronacrisis ons langdurig in de greep houdt, kan een bloemetje in de huiskamer daarom geen kwaad. Maar welke kies je? We zetten de bloementrends van 2021 voor je op een rij.

Geel: de trendkleur van 2021

Het zal geen verrassing zijn dat in droevige tijden juist vrolijke kleuren de voorkeur krijgen. De kleur geel heeft daarin een dominante rol. Geel doet namelijk sterk denken aan de lente en de warmte van de zon. Iets dat we nu allemaal wel kunnen gebruiken. De bloemisten gaan natuurlijk mee in deze bloementrend en voorzien hun boeketten van extra gele bloemen als rozen en gerbera’s.

Bloementrends 2021 Gele Bloemen
Credit: Unsplash / Andreea Maria Juganaru

Droogbloemen: een kenmerkende bloementrend in 2021

Iets anders dan je gewend bent, maar daardoor niet minder bijzonder: droogbloemen. Je ziet ze steeds regelmatiger in de kiosk van bloemisten verschijnen en ook in de woonkamer krijgen gedroogde bloemen steeds vaker een plekje. Deze bloementrend wordt voornamelijk aangewakkerd door het groeiende verlangen om met natuurlijk en duurzame materialen te werken. Je kunt gedroogde bloemen natuurlijk kopen bij een bloemist, maar je kunt de bloemen uit je boeket ook zelf laten drogen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Bloementrends 2021 Droogbloemen
Credit: Unsplash / Severin Candrian

Rust en kalmte

Ook deze bloementrend zal niet als een bliksem bij heldere hemel komen: bloemen en boeketten die rust uitstralen krijgen dit jaar meer ruimte in de bloemenkiosk. Dat zit ‘m natuurlijk in de kleur (zoals dieproze, lichtroze, wit en zachtgeel), alsmede in de geur. Vooral bloemen van de jasmijnplant hebben een kalmerende werking, zo achterhaalden deze onderzoekers. Boeketten die dit gevoel uitstekend overbrengen, zijn onze boeketten Hartverwarmend Roze en Dromenvanger.

Bloementrends 2021 Rust En Kalmte
Credit: Unsplash / Leonardo Wong

Het plukboeket blijft onverminderd populair

Het veldboeket of plukboeket wint al jaren aan populariteit en ook dit jaar zet deze bloementrend zich weer stevig voort. Het veldboeket oogt luchtig, kleurrijk en vrolijk: precies de zaken die we dit zware jaar goed kunnen gebruiken. Daarbij is een plukboeket minder stijfjes dan een traditioneel boeket (het lijkt immers net alsof de bloemen uit een veld zijn geplukt), waardoor ze zich uitstekend thuisvoelen in bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur. Bekijk hier ons aanbod aan plukboeketten.

Bloementrends 2021 Plukboeket
Credit: Unsplash / Taylor Harding

Wit, witter, wits

Witte bloemen staan voor puurheid, frisheid, zuiverheid en helderheid. Waardes en gevoelens die een op een aansluiten bij onze verlangens in roerige tijden. Verwacht deze lente daarom nog meer witte bloemen in boeketten dan je al gewend bent in deze periode. De behoefte aan fris begin en helderheid is groot, een bos witte bloemen op tafel kan dit gevoel oproepen of vertegenwoordigen. Wat denk je bijvoorbeeld van dit witte boeket, De Paradijsvogel?

Logan Nolin Evcecyopkki Unsplash
Credit: Unsplash / Logan Nolin Evcecyopkk