Kies Je Voor Een Rouwboeket, Rouwstuk Of Sympathieboeket Bij Een Uitvaart?

Kies je voor een rouwboeket, rouwstuk of sympathieboeket bij een uitvaart?

Je hoopt deze keuze nooit te hoeven maken, maar het is helaas onvermijdelijk: kies je voor een sympathieboeket, een rouwboeket of een rouwstuk tijdens een uitvaart?

Credit hoofdafbeelding: Unsplash / Suhyeon Choi

Symphatieboeket, rouwboeket of rouwstuk?

Wat de verschillen zijn en wanneer je voor welk arrangement kiest, leggen we hieronder uit.

  • Een symphatieboeket wordt opgestuurd naar het huisadres van de nabestaanden als blijk van deelneming of het wordt meegenomen naar de uitvaart.
  • Een rouwboeket wordt aan de voorkant geschikt als een normaal boeket, maar heeft een platte onderkant en wordt niet gestoken in oasis (er is dus geen watertoevoer). Een rouwboeket kan op de kist gelegd worden of bij het graf.
  • Een rouwstuk of rouwarrangement wordt opgemaakt in een stuk oasis, waardoor de bloemen tijdelijk van water voorzien worden en dus langer meegaan. Het rouwstuk is vaak het belangrijkste en grootste bloemstuk dat door de directe nabestaanden op de kist wordt gelegd. Het rouwstuk wordt in veel gevallen geregeld door de uitvaartondernemer.
Kies Je Voor Een Rouwboeket Rouwstuk Of Sympathieboeket Bij Een Uitvaart 1
Credit: Adrianna Geo

Welke kleur bloemen past bij een rouwboeket?

De voorkeur gaat natuurlijk altijd uit naar de wensen van de overleden persoon of de nabestaanden. Soms kiest de familie ervoor om op de rouwkaart te laten weten welke bloemen passen bij de persoon die is overleden en waar je ze naartoe kunt laten sturen (thuisadres of uitvaartcentrum). Kom je er niet zelf uit? Neem dan contact op met de uitvaartverzorger voor meer informatie. Indien er geen voorkeurskleur wordt uitgesproken, is wit altijd een veilige en goede keuze. Witte bloemen staan voor puurheid, reinheid, oprechte liefde en volmaaktheid. Al onze rouwboeketten, vind je hier.

Kun je ook losse bloemen meenemen naar een uitvaart?

Ja, zolang jij het vindt passen bij de overleden persoon staat het je vrij om de bloemen mee te nemen die jij wilt. Ook een of meerdere lossen bloemen meenemen is niet ongewoon meer. Rozen zijn erg geschikt en zijn in verschillende kleuren, met ieder hun eigen betekenis, verkrijgbaar. Je vindt al onze rozen, zowel in een boeket als los, in onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *